ВІТАННЯ. Президент Віктор Янукович привітав Президента Литовської Республіки Далю Грібаускайтє з нагоди початку головування в Раді Європейського Союзу.

«Прийміть мої щирі вітання з нагоди початку головування Литовської Республіки у Раді Європейського Союзу, — йдеться в документі. — Наступне півріччя буде надзвичайно важливим періодом для ЄC як з точки зору внутрішнього розвитку, так і у контексті зміцнення його позицій на міжнародній арені».

Президент переконаний, що Литва успішно реалізує пріоритети свого головування, спрямовані на забезпечення фінансової та економічної стабільності Європейського Союзу, його енергетичної безпеки, а також на розвиток тіснішого співробітництва ЄС із найближчими партнерами.

«Однією з визначних подій литовського головування, безумовно, стане проведення в листопаді цього року саміту ініціативи «Східне партнерство» у столиці Вашої держави. Очікую, що цей важливий захід у Вільнюсі буде позначений історичною подією на шляху європейської інтеграції України — підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», — зазначає Віктор Янукович.

А враховуючи стратегічний характер двостороннього партнерства, він сподівається на продовження активної взаємодії з усіх питань відносин України і ЄС та на подальше сприяння Литовською Республікою реалізації європейського вибору Української держави. Віктор Янукович висловив щиру вдячність пані Президенту й литовському народові за дружню і послідовну підтримку в процесі інтеграції України до ЄС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»