Екс-президентові Віктору Януковичу, колишньому главі Адміністрації Президента Андрієві Клюєву, екс-генпрокуророві Віктору Пшонці, екс-міністру внутрішніх справ Віталієві Захарченку та іншим особам оголошено про підозру у вчиненні умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності в Києві у період з листопада 2013 по лютий 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. «Відомості за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, що карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі) внесено в ЄРДР. Вікторові Януковичу, Андрієві Клюєву, Віктору Пшонці, Віталієві Захарченку, Олександрові Якименку, Станіславу Шуляку й іншим особам оголошено про підозру. Кваліфікація злочинів поки що не остаточна», — сказано в повідомленні.

Водночас екс-глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв закликає лідерів ЄС і міжнародного співтовариства стати гарантом об’єктивного, прозорого та неупередженого розслідування подій в Україні, які призвели до людських жертв.

«Я з усією відповідальністю заявляю, що не тільки не причетний до цієї трагедії, а й намагався всіма силами їй перешкодити. Я також заявляю про свою готовність повноцінно співпрацювати з відповідними компетентними органами для встановлення істини у справі», — сказано в заяві Клюєва, переданій УНІАН його прес-службою. 

Відділ  соціально-правових питань  
«Урядового кур’єра»