Україна і Пакистан під час міжнародної виставки Eurosatory-2014 домовилися поглибити військово-технічне співробітництво.

Про попередні домовленості між країнами у галузі ВТС українським журналістам повідомив керівник ДК "Укроборонпром" Юрій Терещенко.

"Укроборонпром" розвиватиме військово-технічне співробітництво з Пакистаном. Його представники висловили зацікавленість у поглибленні двостороннього співробітництва з Україною в сфері ОПК", - заявив він після зустрічі з представниками офіційної делегації Пакистану.

Під час переговорів українська сторона продемонструвала можливості підприємств вітчизняного ОПК, в тому числі у сфері бронетехніки і високоточних озброєнь.

Була проведена презентація новітнього українського танка основного бойового танка (ОБТ) "Оплот", а також протитанкового ракетного комплексу "Скіф", - зазначив Терещенко, відмовившись розкривати деталі домовленостей.

Разом з тим, джерело близьке до переговорного процесу повідомило Укрінформу, що представників делегації Пакистану передусім цікавили технічні можливості ОБТ "Оплот", зокрема, його маневреність, вогнева міць, захист та високоточне озброєння. Співрозмовник агентства зазначив, що говорити про конкретний контракт передчасно.

Нагадаємо, що Україна є визнаним світовим виробником високоякісної бронетехніки у т.ч. ОБТ. ОБТ "Оплот" є зразком танків останнього покоління, створений з урахуванням новітніх тенденцій сучасного танкобудування. За попередніми оцінками, експортна вартість одного зразка становить близько $4,9 млн.

ОБТ "Оплот" знаходиться на озброєнні ЗС України та Королівської армії Таїланду. У 2011 році Україна уклала контракт на виробництво 49 ОБТ "Оплот" для Таїланду. Загальна вартість контракту істотно перевищує $200 млн. У лютому ц.р. перша партія танків прибула в порт Саттахіп.

УКРІНФОРМ