Здоров'ю легень завжди слід приділяти належну увагу, особливо це важливо на тлі пандемії коронавірусу. Адже саме повноцінне і правильне функціонування легень дозволять максимально захиститися від цієї небезпечної для здоров’я інфекції. Тому під час коронавірусної пандемії слід потурбуватися про здоров'я легень, а на допомогу цьому можуть прийти цілком доступні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський коронавірус SARS-CoV-2 дає ускладнення на легені

Так, зокрема, медики рекомендують вживати часник. Пов'язано це з тим, що він, маючи високі протизапальні властивості, суттєво знижуює ризик зараження і розвитку різних захворювань, серед яких можна назвати і коронавірус.

Також вчені вважають, що корисний ефект у цьому плані можна досягти, якщо у свій раціон включити більшу кількість здорових жирів.

Добре себе зарекомендували горіхи, особливо волоські через високий вміст у них Омега-3 жирів, жирна риба і мелене лляне насіння.

Крім того, фахівці рекомендують не забувати і про вживання яблук і томатів, які мають багато антиоксидантних властивостей. Вони допомагають сповільнити зниження легеневих функцій.

У рекомендований список медики включили і йогурт, бобові, яйця, овочі, особливо зелені, а також імбир. Усі ці продукти у тій чи іншій мірі допомагають підтримувати імунітет і здоров'я легенів, протистояти найрізноманітнішим інфекційним захворюванням.

Як уже повідомляв "Урядовий кур'єр", ВООЗ рекомендує відмовитися від тютюну і алкоголю на період коронавірусної пандемії.

«Їжте здорову і корисну їжу, яка допомагає нормально функціонувати вашій імунній системі, обмежте вживання алкоголю і уникайте цукровмісних напоїв, не паліть. Куріння може збільшити ризик розвитку важкої форми захворювання, якщо ви будете інфіковані», – сказав Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус на брифінгу.

Як уже повідомляв "Урядовий кур'єр", вчені розповіли, як проявляється легка форма коронавірусу SARS-CoV-2.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»