Папа Римський Франциск розпочинає візит до Туреччини – його перші відвідини переважно мусульманської країни відколи він очолив Римо-католицьку церкву. Туреччина дала притулок багатьом християнам, що тікають від збройних конфліктів і переслідувань у Сирії та Іраку.

Понтифік має зустрітися з турецьким керівництвом, але не планує їхати до таборів біженців.

«Я не знаю, скільки часу заплановано у нього на цей візит, тому цілком можливо він не встигне відвідати табори. Але він напевно згадає про біженців в Анкарі та Стамбулі, не занурюючись у політичний бік питання», – заявив речник Стамбульського патріархату Досітеос Анагностопулос.

Угруповання «Ісламська держава», яке проголосило так званий»«Халіфат» на захоплених ним територіях в Іраку та Сирії, знищило або примусило залишити свої домівки тисячі християн, мусульман-шиїтів та представників інших вірувань.

«Нам потрібна допомога – духовна чи матеріальна… Нам потрібна допомога, аби ми могли пережити цей біль. Це не життя. Не знаю навіть, що сказати. Ви самі бачите, як ми живемо тут, у наших дітей навіть школи немає»,– каже біженка курдського походження з Сирії.

Раніше Папа Римський підняв питання біженців і мігрантів у Європарламенті у Стразбурзі. Він промовляв невдовзі по тому, як у Середземному морі біля берегів Сицилії було врятовано 600 мігрантів, що намагалися дістатися Європи з Північної Африки. Папа Франциск закликав європейців робити більше, аби полегшити долю біженців.

 Copyright © 2014 euronews