Творча команда Укрпошти разом з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара» створила 17 поштових конвертів з орнаментами, що зазвичай прикрашають вишиванки. Цікаво, що обрано найхарактерніші для різних регіонів України орнаменти традиційної вишивки, яку використовують для прикрашання народного вбрання. Це візерунки, взяті переважно з жіночих сорочок Закарпатської, Волинської, Житомирської, Черкаської, Сумської, Полтавської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Чернігівської, Хмельницької, Київської та Рівненської областей. Лише один конверт прикрашено орнаментом з чоловічої сорочки Вінниччини. Львівщина у патріотичних конвертах представлена візерунком вишивки на хустці. Із Дніпропетровщини використано типовий орнамент, яким прикрашали рушники. Не забули і про Крим. Кримський конверт оздоблено візерунком, традиційним для жіночого покривала на голову.

І як втриматися й не написати власноруч лист чи привітання до свята, щоб надіслати його у такому патріотичному і яскравому конверті! Треба повертатися до забутої традиції!. Фото надане автором

Консультантом у підборі орнаментів оздоблень поштових конвертів був заступник директора з науково-фондової роботи Музею Івана Гончара Юрій Мельничук. «Ми намагалися знайти цікаву вишивку, виконану більш рідкісними техніками, ніж звичний для всіх хрестик», — розповів пан Юрій.