На Сумщині затверджено програму пріоритетів інформаційно-роз’яснювальної роботи, присвяченої пенсійному забезпеченню. Вона розрахована на 2014—2015 роки і передбачає якісно нові підходи і методи в роботі з населенням.

Як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Сергій Грицай, потреба в такій програмі продиктована часом. Ще 5 років тому було створено чітку і прозору систему методів та форм, яка цілком виправдала себе, однак нині вже вичерпала ресурс. Тож на порядку денному інші завдання, і їх слід розв’язувати за допомогою інших важелів та інструментів, співзвучних із часом.

В основу покладено максимальну активізацію новітніх комунікативних технологій та залучення інформаційних ресурсів. Ідеться про веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду, інформаційний кіоск, консультування громадян через скайп, запровадження в усіх територіальних управліннях системи обслуговування за принципом «єдиного вікна» тощо.

Останнім часом значно зросла роль громади у формуванні державної політики, тож особливого значення набуває діалог з населенням щодо розвитку пенсійної системи. Тому зворотний зв’язок матиме одне з пріоритетних значень у ході реалізації програми. Інформаційні ресурси буде використано і в спільній із соціальними партнерами роботі над погашенням боргів до фонду та легалізацією зарплати.

Для Сумщини стало традицією широко і всебічно інформувати громадян з усіх питань пенсійного законодавства. Лише торік проведено понад 7 тисяч різних заходів, на яких побували майже 200 тисяч краян. Кожен четвертий захід організовано спільно з місцевими органами виконавчої влади.