З 1 липня 2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам відбуватиметься тільки через відділення Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України». Про це повідомив керівник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов.

Для забезпечення цього положення органам Пенсійного фонду України столиці, відділенням ПАТ «Державний ощадний банк України» необхідно спільно з одержувачами пенсій у червні 2016 року попрацювати над зміною способу виплати.

Володимир Аніканов поінформував, що на сьогодні в органах Пенсійного фонду України в місті Києві на обліку перебуває 35,5 тисячі  внутрішньо переміщених осіб. Із них лише 21,3 тисячі нині одержують пенсію cаме через відділення ПАТ «Державний ощадний банк України».

Тож у червні 2016 року понад 14 тисячам ВПО, які перебувають на обліку в об’єднаних управліннях Пенсійного фонду України столиці, необхідно буде звернутися до відділень ПАТ «Державний ощадний банк України» в місті Києві для відкриття рахунку та органів Пенсійного фонду з питань виготовлення електронних пенсійних посвідчень, які використовуватимуть як платіжну картку.

Фахівці ПФУ в Києві звертаються до переселенців із проханням не відкладати ці звернення на останні дні місяця, а зробити це за змогою до 24 червня, щоб уникнути непорозумінь і затримок із виплатами пенсій у липні.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення необхідно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду та подати заяву встановленого зразка особисто або законним представником (опікуном, піклувальником).

Не пізніше 01.08.2016 р. ПАТ «Державний ощадний банк України» розпочне заміну наявних платіжних карток на нові електронні пенсійні посвідчення за зверненням клієнтів та за власний рахунок банку.