Міністерство соціальної політики розробляє спеціальну програму підтримки переселенців із Луганської і Донецької областей для працевлаштування громадян, які залишили місця свого постійного проживання. Про це повідомила на урядовому брифінгу міністр соціальної політики Людмила Денісова.

Програма фінансуватиметься за рахунок Фонду соціального страхування і буде спрямована на забезпечення зайнятості людей. Її розраховано на роботу як з переселенцями, так і роботодавцями, передає УНІАН. Документ передбачає впровадження механізмів стимулювання роботодавців для створення нових робочих місць і надання вакантних робочих місць жителям, які виїхали з Донецької і Луганської областей.

«У бюджеті для Фонду соцстрахування на випадок безробіття передбачено 800 мільйонів гривень на створення нових робочих місць і підтримку людей, які залишаться без роботи. Ми готові надати місця, які є, і ведемо переговори з роботодавцями, що розширюють бізнес. Ми готові навчити переселенців новим професіям», — зазначила міністр.