Конкурс Євробачення-2017 відбудеться лише в Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, поклавши край розмовам про те, що наша країна може передати право проведення цього міжнародного конкурсу іншій державі. «Позиція уряду полягає в тому, що Євробачення буде проведене в Україні і жодних дискусій з цього приводу бути не може», — наголосив Володимир Гройсман. Він пообіцяв, що уряд зробить усе, щоб Євробачення-2017 відбулося на високому організаційному рівні. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем’єр-міністр доручив Міністерству культури внести пропозиції щодо формування організаційного комітету конкурсу: «Наше завдання — швидко визначити план дій і місце його проведення», — заявив він. Володимир Гройсман висловив свою готовність очолити організаційний комітет для того, «щоб усе було максимально швидко, якісно, збалансовано і на високому рівні». Прем’єр пообіцяв, що уряд докладе всіх зусиль для залучення на проведення Євробачення позабюджетних ресурсів, і зауважив, що було б доцільно співфінансувати конкурс спільно з містом, що прийматиме його.

До речі, яке саме українське місто прийматиме конкурс, ще не вирішено. Кілька днів тому у соцмережах, які бурхливо і в захваті відреагували на перейменування міста Комсомольськ Полтавської області на Горішні Плавні, гуляла пропозиція провести Євробачення саме у цьому місті, якому повернули його колоритну історичну назву. Офіційно висловили своє бажання прийняти у себе престижний конкурс Львів, Одеса, Дніпро та інші міста. Під час наради Володимир Гройсман зауважив, що відбір міст, які претендують бути господарями Євробачення-2017, має проходити на умовах публічності та конкурентності.

«Проведення Євробачення в Україні стало можливим завдяки неперевершеній Джамалі, її таланту», — наголосив Володимир Гройсман. Він також зауважив, що наша держава має досвід в організації цього конкурсу, оскільки вже приймала його у себе після перемоги Руслани 2004 року. «Тому ми зможемо зробити гарну подію», — переконаний Прем’єр.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»