СПІВРОБІТНИЦТВО
 

Вугільний метан та сланцевий газ допоможуть видобувати "ЕксонМобіл" та "Шеврон"
 

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в рамках робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки зустрівся у місті Хьюстон з керівництвом провідних енергетичних компаній США - "ЕксонМобіл" та "Шеврон".

Урядовець ознайомився із передовим досвідом у галузі видобування нафти і газу та обговорив з керівництвом компаній питання налагодження співробітництва у нафтогазовій сфері, зокрема щодо визначення пріоритетних проектів у галузі розвідки та видобування газу з альтернативних джерел.

У рамках зустрічі з керівництвом компанії "ЕксонМобіл" відбулася презентація технологій видобування метану вугільних пластів. А на зустрічі з керівництвом "Шеврон" було продемонстровано презентацію технологій реабілітації відпрацьованих нафтових і газових родовищ та видобутку сланцевого газу, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Підсумовуючи результати зустрічей, міністр зазначив: "Використання інвестицій і досвіду американських енергокомпаній, залучення технічної допомоги США і новітніх технологій у нафтогазовій сфері дозволило б значно поліпшити стан енергетичної безпеки не лише в Україні, а й на Європейському континенті".