Триває зміна в дитячому закладі оздоровлення «Мрія» Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки. Діти освітян з усіх міст і районів області відпочиватимуть в цьому закладі у три зміни (кожна триватиме 21 день) по сто осіб. Колектив оздоровчого табору, який очолює досвідчений керівник, організатор Світлана Панченко, створив умови, щоб дітям у таборі було комфортно, затишно та весело. Про змістовний захопливий відпочинок тут піклуються талановиті вихователі — досвідчені педагоги та кращі студенти педагогічних вишів області. Подобається дітям і смачне, й різноманітне харчування. Медична служба ретельно стежить за здоров’ям вихованців.

Нинішнього літа в області оздоровлять понад 25 тисяч дітей шкільного віку. Ще майже 56 тисяч юних черкащан відпочинуть у літніх таборах. Загалом же влітку до оздоровчої кампанії 2016 року залучать понад 81 тисячу дітей.

Як повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський, 21 заміський оздоровчий заклад приймає дітей на оздоровлення. Крім того, в області діє 781 заклад відпочинку, з яких 622 — з денним перебуванням, 156 — праці та відпочинку, а також три наметові табори.

— Улітку, як і торік, плануємо максимально надати послуги з відпочинку та оздоровлення дітям соціально незахищених категорій, дітям учасників АТО та дітям з Луганщини і Донеччини, — зазначив керівник. — До початку оздоровчої кампанії наше управління провело тендер і придбало 815 путівок для цих категорій. Крім того, 15 червня група вирушає до США на відпочинок. В оздоровчих закладах області традиційно організуємо зміни спортивно-патріотичного спрямування.

Торік Черкаська область уперше увійшла у трійку кращих з оздоровлення дітей в Україні, зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. Черкащина — серед лідерів і з оздоровлення дітей пільгових категорій та за кількістю оздоровчих і відпочинкових таборів в області. Цьогоріч, за словами заступника голови облдержадміністрації Віталія Коваля, на оздоровлення та відпочинок дітей області заплановано використати майже 25 мільйонів гривень, з яких 7 нададуть з обласного бюджету, майже 11 — з місцевих та ще спрямовано понад 7 мільйонів позабюджетних коштів. За безумовного додержання правил безпеки організатори оздоровлення на місцях мають усі можливості зробити дитяче літо цікавим і змістовним, обравши мовну, військово-спортивну, патріотичну спрямованість.