У Запоріжжі на базі Центру відвідування управління держпенітенціарної служби області відбулася робоча зустріч партнерів пілотного проекту щодо пробації для неповнолітніх. Метою зустрічі стало впровадження інструменту досудової доповіді до роботи з неповнолітніми правопорушниками. Організаторами виступили координатори проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні». Серед запрошених гостей були старший інспектор з особливих доручень організаційно-методичного забезпечення кримінально-виконавчої інспекції управління кримінально-виконавчої інспекції апарату Державної пенітенціарної служби України Наталія Пивовар, інспектори, які ведуть особові справи підоблікових їм неповнолітніх, і представники Посольства Норвегії в Україні.

Відкриваючи зустріч, завідувач сектору кримінально-виконавчої інспекції управління Держпенітенціарної служби України в Запорізькій області Юлія Капленко наголосила на важливості продовження роботи в сфері реформування кримінально-виконавчої інспекції та необхідності подібних зустрічей з метою ефективної роботи кримінально-виконавчої інспекції на території України.

Радник проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» з питань пробації для неповнолітніх, керівник Служби пробації для неповнолітніх провінції Онтаріо Гейл Стідз та директор цього проекту Євген Загудаєв розповіли про міжнародні стандарти досудової доповіді, її завдання та порядок підготовки під час експериментального впровадження в  Запоріжжі. Гейл Стідз поділилася досвідом роботи офіцера пробації з підготовки досудової доповіді про неповнолітнього обвинуваченого та наголосила на проблемах її впровадження в Україні.

Інспектор Мелітопольського міськрайвідділу кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Запорізькій області Лариса Солопова розповіла про досвід та особливості підготовки досудової доповіді щодо неповнолітніх обвинувачених. Мелітопольський міськрайвідділ КВІ як пілотний проект готує досудові доповіді та направляє до суду. Лариса Володимирівна вказала на труднощі, які виникають з цим новим видом роботи.

Натомість днями заплановано провести день практичної роботи інспекторів із заповнення власної досудової доповіді та індивідуальної роботи. Потім планують проводити заняття з напрацювання навичок заповнення та складання досудових звітів для співробітників кримінально-виконавчої інспекції.