ТУРБОТА. Днями Прем’єр-міністр Микола Азаров відвідав два дитячих будинки сімейного типу в селі Личанка Київської області, зведені державним коштом у рамках соціальних ініціатив Президента.

Глава уряду поспілкувався із Сергієм і Марією Гавенками, які виховують сімох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також з родиною Анатолія та Альони Дехтяренків, які виховують трьох власних та шестеро прийомних діток.

«Діти, які виховуються у дитбудинках сімейного типу, не можуть вирости егоїстами, вони завжди турбуються про інтереси всієї родини: завжди думають про брата, сестру, батьків. Тому те, що ви робите, — надзвичайно благородна справа», — підкреслив Микола Азаров. Під час спілкування з Миколою Азаровим люди попросили його збудувати у селі школу. Вони зазначили, що їхній населений пункт динамічно розвивається, і зараз школярі змушені їздити на навчання в сусіднє село, де школа й без того переповнена. Так, торік на навчання набрали чотири перших класи.

Прем’єр-міністр доручив голові Київської облдержадміністрації Анатолієві Присяжнюку відреагувати на це звернення: «Розробляйте проект, подавайте уряду — ми його підтримаємо». На його переконання, у проекті будівництва школи має бути обов’язково закладено створення дитячого садка та підготовчого відділення для майбутніх школярів.

Продовжуючи думку, Микола Азаров наголосив на необхідності активізувати роботу над створенням робочих місць у сільській місцевості. «Нам слід робити все для того, аби люди менше їздили на роботу у великі міста, а мали змогу працевлаштовуватися вдома. Розвиток виробництв на місцях — це наше найголовніше завдання. Нам треба створювати нові виробництва: нехай невеликі — на 20—30 місць, але це дасть змогу сільським жителям працювати ближче до дому», — зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що більшість сільських жителів працюють, наприклад, у столиці й там сплачують податки. «Щоденно до Києва приїжджає понад 400 тисяч. Люди працюють у Києві й там сплачують податок на прибуток. А як нам розвивати невеличкі населені пункти? У Києві розташовано великі підприємства: Нафтогаз, Укрзалізниця, банки тощо. І всі вони сплачують податок на прибуток у столиці. А де вони працюють — свердловини бурять, атомні станції будують? У регіонах. Тому частина податку на прибуток має йти і в області», — передає слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»