БІЗНЕС КЛІМАТ. Перший віце-прем‘єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв на прес-конференції в Києві назвав основні пріоритети, які визначає для себе Уряд на наступний рік. 

Серед головних пріоритетів він назвав системні заходи, пов'язані зі створенням в Україні сприятливого бізнес-клімату. «Ми послідовно продовжимо дерегуляцію всіх сфер економіки. Зокрема, в наступному році має запрацювати «єдине дозвільне» та «єдине інвестиційне вікно», - заявив Андрій Клюєв.

Іншим пріоритетом він назвав пряму бюджетну підтримку ряду проектів, спрямованих на структурну модернізацію промисловості та АПК.

Ще одним пріоритетом Перший віце-прем‘єр-міністр визначив енергоефективність - на реалізацію проектів з енергозбереження у 2012 році передбачається залучити близько 19,5 млрд. грн. небюджетних коштів. Підвищення енергоефективності повинно стати найважливішою умовою надання будь-якої форми державної підтримки підприємствам, заявив він.

«Ми повинні забезпечити реалізацію проектів із видобутку в Україні енергоносіїв, в тому числі нафти, вугілля, шельфового та сланцевого газу, газу-метану  з вугільних пластів та щільних порід», - сказав Андрій Клюєв.

За його словами, ще один пріоритет – один з найголовніших  - подальше проведення виваженої та відповідальної соціальної політики, спрямованої на підтримку купівельної спроможності громадян та забезпечення зайнятості населення. «В наших силах не допустити зростання безробіття», - заявив перший заступник керівника Уряду.

За його словами, проведення твердого антиінфляційного курсу і далі буде в переліку основних урядових пріоритетів.

Андрій Клюєв також заявив, що головним критерієм зовнішньоекономічній діяльності має стати максимальне скасування будь-яких бар’єрів для українських товарів на зовнішніх ринках. 

Він також сказав, що з урахуванням розпочатих перетворень, виникає необхідність у новій державній регіональній політиці.

 «Ми будемо наполегливо продовжувати політику реформ, на які суспільство чекало вже не один рік», - підкреслив Андрій Клюєв. 

Прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі