Небагато центральних районних лікарень можуть похвалитися такою увагою до себе, як Калинівська, що днями відзначила  70-річчя. Про її багату історію і сьогодення розповідають книга «В ім’я людини» та документальний фільм «Лікарі з Калинівки». Перед їх презентацією керівництво обласної влади Вінниччини, району і громадськість міста відкрили меморіальну дошку Анатолію Обухову — знаному лікарю, який з 1962 року понад десятиліття очолював цей заклад та вивів його у лідери серед районних лікарень у колишньому Радянському Союзі.

Вона першою серед більш ніж чотирьох тисяч центральних районних лікарень колишнього СРСР була нагороджена Почесною грамотою ЦК КПРС та Ради Міністрів СРСР. На виставці досягнень народного господарства в Москві діяла постійна експозиція, присвячена їй. У Калинівку приїжджали переймати передовий досвід навіть з інших держав. І тепер, зі слів нинішнього головного лікаря Володимира Костюка, професійний рівень лікарів, матеріальна база дають змогу надавати висококваліфіковану медичну допомогу.

Дуже багато в лікарні зробили протягом останніх років, коли райдержадміністрацію очолював Василь Поліщук. Зауважимо, що в ході медичної реформи були думки залишити в ній, яка обслуговує майже 60 тисяч людей, тільки деякі підрозділи. Районна влада з цим не погодилася, а взялася зробити заклад зразковим. Замінили мережу водопостачання, каналізації, електропроводку. В усіх корпусах дах тепер із металочерепиці, вікна — металопластикові, утеплені стіни.

Звісно, ще є до чого докласти рук. Проте в кожній палаті є умивальник, душова, вбиральня, холодильник, сучасні меблі. За два роки тут виконали ремонтно-будівельних робіт на суму понад 5,5 мільйона гривень. Оновили медичне обладнання. Зокрема придбали сучасний апарат, який дає змогу робити операції на судинах методом лазерної терапії. Реформували відділення жіночої консультації, яке тепер краще в області. А реанімація така, що будь-де позаздрять.

В оновлення лікарні значні кошти вклав районний бюджет та ще на більшу суму надали допомоги благодійники. Та й уся громада району турбується про здоров’я своїх жителів. Наприклад сільські ради для її пацієнтів заготовляють картоплю, крупи, борошно, олію, мед, варення, цвіт липи, глоду. Благодійники безкоштовно надають частину продуктів. Список тих, хто допомагає, довгий. Тому і задоволені медичним обслуговуванням у ній краяни.

Зауважимо, що гарний дарунок до ювілею лікарні зробила обласна влада. Так, заступник голови облдержадміністрації Людмила Щербаківська вручила сертифікат на стаціонарний рентген-діагностичний комплекс вартістю 2,5 мільйона гривень.