ЗАСПОКОЇЛИ. За 10 місяців цього року обсяг негативно класифікованих кредитів (безнадійних і сумнівних) зменшився на 12 млрд грн, повідомила директор департаменту методології банківського регулювання та нагляду НБУ Наталія Іваненко.

Про це вона розповіла під час круглого столу «Якою буде банківська система в 2013 році?», організованого Лігою фінансового розвитку за підтримки «Дзеркала тижня. Україна».

«Банківська система збільшує свої активні і пасивні операції. Нехай темпи кредитування недостатньо високі, але абсолютний приріст кредитів за рік — 25 млрд — це все-таки цифра хороша. Банківський сектор демонструє збільшення довіри і з боку населення. З початку року обсяг депозитів фізосіб збільшився на 45 млрд грн», — зазначила представник НБУ.

За словами Н. Іваненко, саме завдяки сукупності перерахованих вище чинників банківська система за 10 місяців отримала прибуток 3,8 млрд грн.

«Стабільність банківського сектору не викликає в нас сумнівів. Є, звичайно, низка чинників, які впливають на його стан, — не можна бути відірваними від ситуації і на внутрішньому, і на зовнішніх ринках. Але загалом стан нормальний», — резюмувала службовець.