ТЕХНОЛОГІЇ

Уряд готовий сприяти проведенню потужної презентації української ІТ-галузі на одному з міжнародних майданчиків

Бачення перспектив розвитку вітчизняної сфери інформаційно-телекомунікаційних технологій виклали віце-прем’єр-міністру Костянтину Грищенку представники провідних підприємств галузі у ході спеціальної урядової наради. 

«Сфера інформаційних технологій є прикладом успішного створення силами приватного капіталу нової і конкурентоздатної на міжнародних ринках галузі економіки. В Україні зареєстровано 3292 IT-компанії, з них близько 2000 компаній працюють у галузі розробки програмної продукції», — зазначив урядовець.

Віце-прем’єр наголосив, що важливим кроком для підтримки вітчизняних IT-компаній стало ухвалення у 2012 році законів України «Про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції» та «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції».

У ході дискусії було порушено низку важливих питань: зокрема, зміни національного законодавства, які б сприяли подальшому розвитку IT- ринку в Україні, активізація взаємодії провідних українських компаній з вітчизняними вищими навчальними закладами та шляхи просування найперспективніших вітчизняних розробок в IT-сфері на зовнішніх ринках.

Костянтин Грищенко висловив готовність усебічно підтримувати вітчизняних виробників програмної продукції та сприяти виходу українських ІТ-компаній на міжнародні ринки. «Вважаю за необхідне опрацювати питання проведення потужної презентації української галузі IT на одному з міжнародних майданчиків. Я особисто братиму участь у такому заході, звичайно, разом із вами, щоб представити найбільші напрацювання в цій перспективній сфері», — заявив віце-прем’єр.

Окрім того, Костянтин Грищенко закликав до тісної взаємодії IT-компаній з освітніми й науковими закладами України, підкресливши необхідність злагодженої співпраці бізнесу та освіти. «Пропоную найближчим часом запланувати та провести зустріч в одному з українських профільних інститутів, присвятивши її питанням співпраці провідних вітчизняних та іноземних IT-компаній з науковими та освітніми установами. На такій зустрічі ми могли б відверто поговорити про проблеми галузі в контексті освіти», — цитує слова урядовця його прес-служба. 

Як зауважив голова Ради з конкурентоспроможності індустрії ІКТ Ігор Лисицький, «підтримка IT-індустрії державою надасть нового поштовху галузі та забезпечить її якісне зростання».

«Хочу вас запевнити, що уряд не стоятиме осторонь ваших проблем і налаштований максимально підтримувати вітчизняну IT-галузь», — підкреслив зі свого боку Костянтин Грищенко.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»