У Тернополі на розширеній колегії Державної казначейської служби України, куди з’їхалися майже 700 керівників і фахівців центрального апарату та всіх регіональних органів, казначеї висловилися за скасування деяких нормативних актів, які їм заважають працювати в спрощеному режимі.

Місцем зустрічі Тернопільський національний економічний університет став неспроста. Адже казначейство тісно співпрацює з цим вишем. Уже одинадцять років діє угода між службою й ВНЗ з вироблення спільних стратегічних орієнтирів як розбудови самого казначейства, підвищення кваліфікації його працівників, так і навчальних й наукових програм. За цей час у відділі післядипломної освіти та підвищення кваліфікації ТНЕУ перепідготовку пройшли 1900 казначеїв. Торік тут свої знання поповнили працівники територіальних органів казначейства в Донецькій та Луганській областях.

Українські фахівці тісно співпрацюють із зарубіжними партнерами, зокрема учасниками Міжнародної асоціації казначейських служб (AIST), роблять вагомий внесок у розвиток казначейської системи світу. За словами Тетяни Слюз, ДКС упродовж останніх двох років працює ритмічно, оплачує всі платіжні доручення розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. До слова, таких клієнтів понад 77 тисяч.

Казначеї докладають багато зусиль, аби не лише полегшити роботу собі, а й головне тим, кого обслуговують. Директор департаменту методології з обслуговування бюджетів, бухгалтерського обліку, звітності та розвитку ДКС Людмила Литвиненко повідомила про заходи з удосконалення нормативно-правових актів та організаційно-розпорядчих документів. Йдеться про скасування деяких нормативно-правових актів, які, на думку казначеїв, не дають їм змоги функціонувати в спрощеному режимі, здійснювати бюджетні процеси.