Для обговорення з вітчизняними урядовцями практичних питань проведення реформи місцевого самоврядування делегація експертів на чолі із шефом Канцелярії Президента Республіки Польща Яцеком Міхайловскі спеціально прибула до Києва. Українська та польська сторони домовилися про цей візит і подальшу експертну підтримку перетворень у нашій країні ще під час візиту до республіки віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

«Треба вірити, що країна хоче реалізувати реформу — тоді її можна швидко запровадити. В українському уряді має бути людина, яка разом з іншими міністерствами реалізовуватиме цю реформу. А від польської сторони такою людиною буде депутат Сейму Республіки Польща Марцін Сьвєнцицький —колишній президент міста Варшава. Він працював в уряді Тадеуша Мазовецького, який докорінно змінив Польщу», — розповів Яцек Міхайловські представникам ЗМІ в аеропорту «Бориспіль».

А шеф Канцелярії Президента Польщі повідомив, що їхні експерти залишаться надалі працювати в Україні. Як інформує прес-служба віце-прем’єр-міністра, вони супроводжуватимуть процес підготовки і впровадження реформ спільно зі створеною при Мінрегіоні робочою групою. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»