Тоді, коли в державі тривають масштабні реформи, боротьба з рейдерством має вийти на новий рівень і стати значно ефективнішою. Адже успішність започаткованих перетворень багато в чому залежить від привабливості інвестиційного клімату. Тому боротьба з економічними злочинами — це питання державного значення, що потребує принципової позиції уряду та інших органів державної влади. На цьому наголосив перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов під час засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

«Ми, уряд, зобов’язані гарантувати інвесторам захист їхніх прав. Закликаю підприємців, що мають проблеми з рейдерами, звертатися до комісії. У разі підтвердження факту спроби рейдерського захоплення гарантую надання відповідної допомоги», — заявив Сергій Арбузов, який є головою антирейдерської комісії. 

Урядовець зазначив, що, крім реакції на такі злочини, необхідно вдосконалити законодавство,  визначити поняття «рейдерство» і встановити адекватну кримінальну відповідальність за здійснення та сприяння таким злочинам: «Хочу підкреслити, що ініціатори рейдерських захоплень мають нести повну відповідальність незалежно від свого соціального статусу та належності до політичних організацій». За підсумками засідання Сергій Арбузов дав доручення, спрямовані на активізацію боротьби з рейдерством.