СТАТИСТИКА.За перших три місяці цього року в Угорщині випало 180-340 мм опадів.

Як повідомляє Угорська метеослужба, така рекордна кількість снігу і дощу на початку року востаннє спостерігалась у країні більше 110 років тому, передає УКРІНФОРМ.

«Загалом в Угорщині більш як 110 років не випадало за перші три місяці такої великої кількості – 180-340 мм – опадів, як цього року. У південній частині країни випало на 90 мм, а на іншій території – на 200 мм. опадів більше, ніж у середньому за багато років метеоспостережень», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок опадів на ріках і потічках сформувалися високого рівня повеневі течії. Повідомляється, що на водних артеріях загальною протяжністю 2 тис. 600 км оголошено підвищену готовність до захисту від повені.

Метеорологи також інформують, що збільшується обсяг територій, залитих внутрішніми водами, ними вже покрито більше 160 тис. га. землі, з них половина – орні або посівні землі. Це територія, яка утричі більша за найбільше «угорське море» – озеро Балатон.

Згідно з базою даних угорської метеослужби, ці показники є рекордними, оскільки такої великої кількості опадів за перші три місяці року не реєструвалося в Угорщині з 1901 року.