АКЦЕНТ. Під час зустрічі з представниками Третього київського міжконфесійного форуму Президент Віктор Янукович високо оцінив зусилля та діяльність керівників релігійних і світських громад, спрямовані на пропагування в суспільстві толерантності, людських цінностей незалежно від віросповідання й етнічної приналежності. «Своєю діяльністю ви активно сприяєте зменшенню в суспільстві насильства та нетерпимості», — наголосив глава держави, додавши, що в сучасних умовах релігія сприяє консолідації народів Європи, а також багатьох інших народів на всіх континентах світу.

У свою чергу, Патріарх Єрусалимський Теофіл ІІІ зазначив, що Київ став місцем, де відбувається конструктивний діалог усіх релігій. «Український народ, люди України є для нас другим Єрусалимом», — передає його слова прес-служба Президента.

До слова, в зустрічі також взяли участь митрополит Бориспільський; керуючий справами Української православної церкви Антоній; депутат Національної асамблеї Тунісу, віце-президент комітету з прав людини і міжнародних відносин Фатма Гарбі; Голова Світової ради сикхів Сатпал Сингх. Були присутні й Генеральний секретар Європейської ради релігійних лідерів Віллумстад Стейн; головний рабин Туреччини Ісак Халева; директор з міжнародних і міжцерковних зв'язків Православної церкви Америки Леонід Кішковський; народний депутат України, директор Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії Олександр Фельдман.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»