Організатор експедиції Сергій Сердюк (праворуч) та її учасник Ігор Бадіон уже готові до подорожі. Фото з сайту svetlovodsk.com.ua

Стартує експедиція з місця, де Дніпро перетинає кордон України, — воно неподалік села Кам’янка Ріпкинського району Чернігівської області. Далі її маршрут проляже містами Славутич, Київ, Канів, Черкаси, Чигирин, Світловодськ, Кременчук, Кам’янське, Дніпро, Запоріжжя, Нікополь, Нова Каховка, Херсон та інші населені пункти вздовж Дніпра. Фінішує експедиція в селі Рибальчому Голопристанського району Херсонської області 24 серпня — у День Незалежності України.

Ініціатори цього проекту Сергій Сердюк та Ігор Бадіон організували тренувальну ходу зі Світловодська до Чигирина, аби взяти участь у міжнародному фестивалі VIRA FEST. Її учасники — три журналісти та лікар — вирушили в путь з редакції місцевого видання «Вісник Кіровоградщини». Україною вони пройдуть пішки з ночівлею в наметах.

Головна мета заходу, як розповів автор проекту та організатор експедиції голова громадської організації «Олександрійці» Сергій Сердюк, — показати світу, що Україна —велика і красива країна. Акція триватиме під гаслом «Україна прекрасна! Подорожуйте нею!»

Учасники ходи планують зустрітися з краєзнавцями, істориками, цікавими людьми, які можуть розповісти про архітектуру, історичне минуле й сьогодення земляків місцин, якими проляже маршрут. За результатами цих зустрічей планують видати книжку, звісно, не без допомоги спонсорів. А ще організатори проекту хочуть на особистому прикладі довести людям привабливість і необхідність активного способу життя. Щоденник походу з фото- та відеоматеріалами вестимуть на сторінці «Ріка життя» у Фейсбуці.

Експедиція пройде за підтримки Міністерства молоді та спорту України та за сприяння обласних державних адміністрацій 8 областей України, а також Київської міської держадміністрації. Фінансуватимуть проект «Ріка життя» власним та спонсорським коштом. Заохочують організатори і посильну фінансову допомогу небайдужих людей.

Досвід проведення подібних тривалих пішохідних мандрівок ініціатори вже мають. Усі учасники — туристи-аматори, які ходили і в Крим, і в Карпати, і на Південний Буг.