За повного аншлагу на сцені Сумського театру юного глядача пройшла прем’єрна вистава за творами Тараса Шевченка «Я так її, я так люблю…» Родзинкою театральної композиції став творчий склад виконавців: усі вони з родини заслуженого артиста України сумчанина Василя Будянського.

Глава сім’ї виконує роль Кобзаря у зрілому віці, син Дмитро — юнака, онук Іванко грає малого Тарасика, а дівчину Оксану — онука Софійка. Родинний артистичний квартет блискуче впорався зі сценічним завданням, за що заслужив бурхливі оплески глядачів.

Артисти Будянські створили власну Шевченкіану. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Упродовж більш як півторагодинної програми звучать уривки з поем «Гайдамаки», «Сон», «І мертвим, і живим...», «Наймичка», твори циклу «Три літа», поезії років заслання, улюблені пісні Кобзаря, уривки з досліджень про його перебування на території нинішньої Сумщини. Тобто це цілісне багатогранне художньо-документальне полотно, створене за допомогою поетичних, прозових, пісенних рядків.

До слова, у репертуарі Василя Будянського твори Тараса Шевченка з’явилися ще більш як півстоліття тому, коли він тільки розпочинав свою артистичну дорогу. А нинішню театральну композицію вже переглянули кілька тисяч сумських глядачів та гостей міста — переважно школярі.

Передбачається, що театральна композиція родини Будянських буде в постійному репертуарі Сумського ТЮГу.