На сцені Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна з успіхом пройшла прем’єрна вистава за твором драматурга-земляка Якова Мамонтова «Рожеве павутиння».

Спектакль поставила заслужена артистка України Олена Зарицька, яка разом з творчою трупою по-новому прочитала п’єсу, написану 90 років тому талановитим уродженцем хутора Стріличний (нині село Шапошникове) під Сумами.

Як наголосив директор театру заслужений діяч мистецтв України Микола Юдін, «Рожеве павутиння» не тьмяніє в часі, залишаючись актуальним і сьогодні. Адже йдеться про вічні поняття — кохання, щирість, порядність — та їхні антиподи. І часто буває, що їх доволі складно розрізнити, аби безпомильно відсіяти полову, а залишити лише істинне, чисте, незрадливе.

До цього значних творчих зусиль доклало сузір’я талановитих акторів, які блискуче справилися з ролями яскравих персонажів. Серед них — заслужені артисти України Сергій і Тамара Корінні, Анатолій Красовський, Олександр Середа, Нонна Жулева та інші.

Глядачі надзвичайно прихильно і тепло зустріли чергову прем’єру щепкінців ще й тому, що у п’єсі йдеться про місця, добре знайомі сумчанам. Навіть дещо змінені географічні назви мають чітку «проекцію» на місцевий слобожанський матеріал.

До речі, нинішня вистава по-своєму знакова в літописі щепкінців: у нинішньому 83-му театральному сезоні це четверта прем’єра, а за останні п’ять років — 45-та. До того ж упродовж кількох останніх місяців сумські майстри сцени стали володарями трьох престижних гран-прі всеукраїнських мистецьких фестивалів.

За словами Миколи Юдіна, і зараз колектив готує кілька творчих сюрпризів своїм шанувальникам. Тож є всі підстави розраховувати, що незабаром щепкінці запросять глядачів на ювілейну 50-ту прем’єрну виставу за останню творчу п’ятирічку.