ФАУНА. У Миколаївському зоопарку — неординарна подія. Вперше в Україні тут вдалося отримати потомство рожевих пеліканів. Батьками двох маленьких пеліканчиків стали 14-річний Хосе і 6-річна Аніта, хоча малюків завзято охороняє вся група пеліканів.

Пелікани в зоопарку живуть на великих ставках. Хоча дорослі вражають своїм рожевим кольором, маленькі пташки поки що більше нагадують гидких каченят. Вони сірувато-бурі з блакитним на спині. Яскраве вбрання у пеліканів з’являється на третьому році життя. У цей час вони стають статево зрілими.

Рожеві пелікани гніздяться на території Кінбурнської коси, що на території Миколаївській області. Тут їх налічують щороку від 300 до 500 пар. Навіть на свободі пелікани розмножуються дуже погано. Про це відповідально заявляє директор регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» Зіновій Петрович: «Одного року в нас гніздилися приблизно 500 пар, а успішно вилупилося всього 60 пташенят».

Рожевих пеліканів занесено до Червоної Книги України, вони перебувають під патронатом Міжнародного союзу охорони природи.