Сакартвело — саме так по-грузинському звучить назва цієї гостинної й дружньої до нас країни. І назва громадської організації, яка з’явилася в Рівному, теж така: «Сакартвело». Тут об’єдналися небайдужі до долі України грузини, які живуть у нашому місті. І започаткували гарний соціальний проект «Україна — Грузія. Два серця — одна душа».

— 26 травня ми вперше запросили рівнян відзначити День Незалежності Грузії й розповіли їм про нашу країну. Я виїхав звідти до Рівного дитиною, як тільки Росія окупувала Грузію, — розповів голова громадської організації «Сакартвело» Руслан Толордава. — Зреалізував себе тут, у Рівному, яке стало для мене другою батьківщиною. Прагнемо створити сприятливі умови для зближення народів, у яких спільна доля та, на жаль, спільна біда. Втім, переконаний: перемога над єдиним ворогом у нас теж буде спільна.

Днями у Рівному пройшов фестиваль українсько-грузинської дружби.  Cтрави національної кухні, фотовиставка, запальний грузинський танець,  виступи художніх колективів і, звісно, спільне бажання миру та змін на краще не лише в Грузії, а й в Україні — усе це об’єднало дві громади — українську та грузинську.

— Останнім часом вдвічі зросла кількість туристів з України до Грузії. Тому маємо зробити все для розширення такої пізнавальної співпраці, — зазначив старший радник Посольства Грузії в Україні Олександр Капіані. — Бо хоч у нас і два серця, але душа справді одна. А поки що до грузинського музею Лесі Українки, що в місті Сурамі, поїдуть книжки про Україну — дарунок рівненських письменників.

До зустрічі, Сакартвело!