Олександр ДАНИЛЕЦЬ,
«Урядовий кур’єр»

На Полтавщині визначили цьогорічних переможців конкурсу «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад», заснованого обласною радою ще в 2005 році для сприяння суспільним ініціативам студентської молоді, залученню її до активної участі у житті територіальних громад області.

У конкурсі взяли участь студенти 2-5 курсів вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації. Студенти підготували на конкурс роботи з проблем місцевого самоврядування, розбудови громадянського суспільства, на теми, що мають практичне значення для розвитку територіальних громад . Надали вони й свої пропозиції щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, об’єднання громад, ролі молоді в організації активного дозвілля дітей та підлітків.

За рішенням конкурсної комісії, по кожному напрямку визначили кілька переможців. Зокрема, перші місця присудили двом учасникам, друге – чотирьом, третє – шістьом. Як зазначив срібний призер конкурсу студент Полтавського національного техуніверситету імені Юрія Кондратюка Максим Омелян, кожна робота була унікальною та цікавою, через це складно було боротися за перемогу.

– У своїй доповіді, – говорить він, – я розповідав про важливість створення студентського органу, який би займався моніторингом якості освіти. Якщо студенти будуть матимуть змогу хоча б висловитись щодо того, як проходить викладання, моніторити студентські враження від навчання, то і якість освіти зросте. Я дуже вдячний, що мою роботу оцінили на обласному рівні. Це надихає працювати та розвиватись у громадському напрямку.

Призери конкурсу отримають свої винагороди 7 грудня з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. Їх загальна сума сягає 20 тисяч гривень.