У першій особистій гонці Кубка світу сезону 2014/2015 лідер жіночої збірної Валя Семеренко виборола «бронзу». Швидше за неї 15 кілометрів здолали лише визнані бігунки — триразова олімпійська чемпіонка Дар’я Домрачева з Білорусі та чемпіонка і призерка світових першостей фінка Кайса Макаряйнен. Проте в обох були промахи, а наша олімпійська чемпіонка у шведському Остерсунді продемонструвала ідеальну стрільбу на всіх чотирьох вогневих рубежах.

— Загалом я щаслива, що змогла показати такий результат. Найважливішим моментом у цих перегонах для мене стало те, що я змогла закрити всі мішені. Гадаю, кожному спортсменові приємно і важливо, коли він закриває всі мішені, особливо в таких змаганнях, як індивідуальні. Адже крім того, що тут чотири вогневих рубежі, за промах нараховують хвилину, яку відіграти набагато складніше, ніж пройти штрафне коло.

Я «зробила» чотири нулі для свого тренера Григорія Шамрая. У нього 5 грудня день народження, і мені дуже хотілося зробити йому подарунок. Упоралася, тому подвійно рада, — зазначила спортсменка в інтерв’ю офіційному сайту Федерації біатлону.

Щодо інших представниць України, то під час перегонів на місце в першій десятці претендувала Юлія Джима, яка припустилася всього одного промаху. Проте, показавши не найкращу свою швидкість, у підсумку посіла 15-те місце.

Також кубкові очки вдалося заробити Ользі Абрамовій із 37-м результатом і Наталії Бурдизі, яка прийшла на фініш сороковою. Дебютантки змагань — Анастасія Меркушина і Юлія Журавок — показали 51-й і 59-й час відповідно. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»