На полігоні навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних сил у селі Перлявка на Житомирщині нині тривають збори зі старшинським та сержантським складом. Там побував Президент Петро Порошенко. Разом із керівництвом Міноборони глава держави ознайомився з тим, як проходять заняття з тактичної підготовки на військовому стрільбищі та на так званій психологічній смузі перешкод.

Інструктори — учасники АТО, які несуть службу в навчальному центрі ВДВ. Вони ознайомлюють учасників зборів зі зразками модернізованої зброї та способами її застосування.

Головне завдання цих навчальних зборів — опрацювати концепцію розвитку професійного сержантського й старшинського складу ЗСУ за стандартами провідних армій світу та на досвіді, здобутому в АТО.

На загальновійськовому полігоні є вся необхідна навчально-технічна база для тренування навичок і успішного закріплення вивченого матеріалу. Через те, що кожен інструктор навчального центру має досвід ведення бойових дій у зоні проведення АТО, це набагато підвищило якість як теорії, так і практики навчального процесу, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку підвищити грошове забезпечення сержантського складу ЗСУ, про що повідомляє УНІАН: «Я не вважаю добрим, коли відмінність грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який уже служить молодшим командиром, сьогодні становить 200, 300, 400 гривень — це є неприйнятно».

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»