Ще три родини переселенців зі східних регіонів прибули в останні дні на Черкащину. Це семеро жінок і десятеро дітей. Вони приїхали у супроводі представників черкаської самооборони та міліції, які забезпечать переселенцям охорону під час переїзду.

— Багато людей хочуть виїхати з Луганщини та Донеччини, але самопроголошена влада не дає їм цього зробити, тому ми вирушаємо у «гарячі точки» допомогти їм у цьому, — розповіла перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова. — Ми організували автобус та охорону, яка необхідна під час виїзду, адже за межі згаданих регіонів людей не випускають, фізично погрожуючи їм.

За словами Наталії Володимирівни, на Черкащину продовжують активно прибувати переселенці. П’ять сімей поселили в одному з черкаських гуртожитків. Готується прийняти людей і готель «Дніпро» в обласному центрі. В області вже проживає близько сотні переселенців зі сходу, але із загостренням бойових дій їхня кількість день у день помітно збільшується.

Як розповіла голова обласної ради Валентина Коваленко, нині в області з’ясовують можливості забезпечення переселенців житлом. Надходять численні пропозиції з районів. Приміром, розселити приїжджих можна в селах Ротмістрівка та Білозір’я, у селах Золотоніського, Черкаського, Звенигородського та інших районів. Гостинний Шевченків край готовий прийняти кілька тисяч людей на постійне проживання. На найближчій сесії обласної ради планують виділити кошти для матеріальної підтримки приїжджих.

Невдовзі на сайті облдержадміністрації має з’явитися розділ для переселенців з південно-східних регіонів України, де буде розміщено інформацію про вільні приміщення, місця у дитячих садочках, школах, а також контакти центрів зайнятості та соціальних служб у районах.