Минулої п’ятниці в Мінську відбувся матч пам’яті Валентина Белькевича, в якому взяли участь друзі футболіста, що передчасно пішов з життя, які в різні часи виступали та працювали разом з Валентином у складі мінського та київського «Динамо», національної збірної Білорусі. Рівень проведення поєдинку, організаторами якого виступили Федерація футболу Білорусі, мінське та київське «Динамо», добре всім нам відомий футболіст і тренер Олександр Хацкевич, укотре показав значимість для футбольного світу Валентина Белькевича та яскравий слід у пам’яті футбольних уболівальників, залишений ним за роки спортивної кар’єри.

Перший символічний удар по м’ячу, що дав старт поєдинку, завдав брат Валентина Белькевича Олександр. А потім були сповнені інтриги сімдесят хвилин гри, під час яких футболісти не втомлювалися радувати вболівальників красивими комбінаціями, фінтами, ударами. Перший тайм став бенефісом мінчанина Володимира Маковського. Нападник, для якого обидві команди є рідними, за 35 хвилин спромігся тричі засмутити Віталія Реву. У киян активністю в нападі відзначилося тріо Алієв — Мілевський — Шацьких. Усі вони ще не завершили ігрову кар’єру й вигідно вирізнялися серед інших футболістів швидкостями та фізичною підготовкою.

Перед матчем Максим Шацьких зазначив, що кращого партнера на полі, ніж Белькевич, у нього не було. «У нас було чудове взаєморозуміння. Валік мені каже: «Ти біжи, головне біжи, а я м'яча тобі «подгоню». У ролі постачальника «снарядів» цього вечора у Максима виступили Калитвинцев, Алієв, Косовський. Але, попри  старання, забити Шацьких так і не вдалося. Більш вдалими виявилися його молоді колеги Олександр Алієв та Артем Мілевський, а ще Віталій Косовський, який і зараз міг би виступати за команду майстрів.

За словами головного тренера збірної Білорусі Олександра Хацкевича, є бажання проводити щорічний турнір пам’яті Белькевича, в якому взяли б участь дитячі або юнацькі команди різних клубів. Це стало б найкращою пам’яттю для видатного футболіста, одного з кращих півзахисників в історії київського «Динамо», зазначає офіційний сайт столичного клубу. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»