Доручення Президента про забезпечення фінансування потреб реалізації Національного проекту «Відкритий світ» дає змогу встановити у 2000 шкіл сучасне освітнє обладнання та підключити навчальні заклади до мережі Інтернет. Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

«Тепер ми переконані, що до кінця року реалізація другого етапу Національного проекту «Відкритий світ» стане незворотною. Це означає, що перші 10% шкіл України вже у цьому році отримають змогу навчатися за новітніми технологіями. Завдяки реалізації проекту освіта в Україні досягне найвищих світових стандартів, стане конкурентною та сприятиме однаковому доступу до якісних знань як у столиці, так і в найвіддаленіших куточках країни», — цитує слова фахівця прес-служба агентства.

Президент доручив Прем’єр-міністрові Миколі Азарову забезпечити фінансування відповідно до обгрунтованих потреб реалізації цього проекту. Віктор Янукович розпорядився опрацювати питання щодо механізмів залучення додаткових фінансових ресурсів і звільнення від оподаткування імпортного обладнання, необхідного для реалізації проекту.