Посольство Франції в Україні уклало угоду з Рівненською облдержадміністрацією про реалізацію проекту енергоефективності в обласній дитячій лікарні. 

— Ми зупинилися на обласній дитячій лікарні, бо дітям завжди має бути тепло. В Україні для впровадження цього проекту ми обрали чотири міста, серед яких Рівне. Ця угода — лише початок нашої співпраці. Спершу визначимо слабкі місця, підготуємо відповідні документи і вивчатимемо питання забезпечення якісним обладнанням. Адже основна мета — якісне дешеве тепло у медичному закладі, — прокоментував проект Надзвичайний і Повноважний посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі.

Це його перший візит на Рівненщину.

Представники французької сторони також обговорили перспективи розвитку двосторонньої співпраці на регіональному рівні, можливі галузі для залучення інвестицій. До слова, нині на Рівненщині успішно працюють два підприємства із французькими інвестиціями: провідний виробник склотари в Україні «Конс’юмерс-скло-Зоря» та кар’єр нерудних копалин «Технобуд», який експортує гранітний щебінь, що відповідає вимогам євростандарту, у чотири країни.

Посол також поспілкувався з викладачами та студентами у місцевому відділенні «Альянс-франсез», яке є одним із кращих в Україні.