Село Комишне лежить майже на кордоні з Російською Федерацією, в Станично-Луганському районі. Шлях до нього майже цілодобово обстрілюють бойовики та ще й на околицях орудує їхня ворожа диверсійна група. І все-таки о десятій годині вечора цією дорогою мчав на своєму легковику з вимкненими фарами (аби не стати мішенню) майор міліції Леонід Пантикін.

Оперуповноваженому зателефонували зі станції швидкої допомоги райцентру: до них звернулися родичі жінки, у якої почалися перейми. Автомобіль медиків ∂рунтовою дорогою ще й під обстрілом не проїхав би. Та й легковик міліціонера загруз на дорозі, що веде в село: почалася злива із шквальним вітром. За лічені хвилини грунтівка з вирвами від снарядів перетворилася на непрохідне болото, де загрузли колеса машини. А відлік часу вже йшов на хвилини — Леоніду Пантикіну на мобільний кілька разів дзвонив чоловік породіллі, який благав приїхати якомога швидше.

Стало ясно, що без допомоги не обійтися, і Леонід звернувся по телефону до командування міліцейського батальйону «Львів»: попросив прислати за ним військовий джип. Допомога прибула вчасно, і вже на цьому американському всюдиході вдалося пробратися в Комишне. Породіллю акуратно й дбайливо розмістили на задньому сидінні, і майор погнав на північ до пологового будинку Біловодська. Автомобіль нісся крізь бурю та темряву під невпинні роз’яснення лікарів про першу допомогу в   нестандартній ситуації.

Біловодський пологовий будинок перетворився на справжній «острів» порятунку для майбутніх матінок з прифронтових територій та зони, тимчасово не підконтрольної Україні. Серед породіль таких тут понад 60%. Народжуючи в Україні, мами забезпечують своїх малюків українськими свідоцтвами про народження (на відміну від документів ніде й ніким не визнаної «ЛНР»). Крім того, вони користуються всіма пільгами, які надають при народженні українським дітям. Україна, попри військові дії, не затримує соціальні виплати.

Приблизно через годину «мандрівники» вже були на місці, і жінку одразу відправили до пологового відділення. Лікарі щиро подякували майорові за його вчинок, завдяки якому були врятовані від смертельної загрози одразу два людських життя.

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області, наступного ранку, коли «шериф» Леонід Пантикін роздавав гуманітарну допомогу жителям Станиці Луганської, йому зателефонував щасливий татусь. Він повідомив: народився син вагою 2 кілограми 200 грамів, якого назвали Леонідом — на честь рятівника.

Чоловік від усього серця дякував міліціонерові й попросив, щоб згодом, коли хлопчик зміцніє, той став його хрещеним батьком.