ДОВКІЛЛЯ.  Створений у Сумах кілька років тому благодійний фонд «За чисте місто» вже записав на свій рахунок низку корисних справ та ініціатив. Ось і в перші весняні дні цього року тут розпочали акцію «Сміттєва мапа міста Суми». Як розповів керівник фонду Сергій Малюк, її мета — привернути увагу громадськості і жителів обласного центру до наведення чистоти і порядку після зими.

За задумом організаторів, за вказаним телефоном або ж електронною поштою небайдужі сумчани зможуть повідомляти про місця скупчення сміття і непотребу. Ці адреси наносяться на окрему екологічну мапу, за наявності — з відповідними світлинами. 20 квітня, коли в місті пройде фінальна толока, туди вирушать волонтери і жителі міста, які й приберуть ці місця.

Подібний досвід Суми надбали торішнього квітня, коли в рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!» кілька сотень добровільних помічників фонду зібрали 650 мішків сміття. Щоправда, тоді в обласному центрі не було сміттєвої мапи — цьогоріч  робота матиме адресний і конкретний характер.