Більшість європейців вважають, що суворі заходи економії у ЄС не є успішними і вважають, що є кращі альтернативи для виходу з кризи. Про це свідчить соціологічне опитування служби Gallup Europe.

Більше половини опитаних (51%) вірить, що політика суворої економії зазнала поразки, і тільки 5% стверджує зворотне. А 60% європейців переконані, що слід пошукати інші методи боротьби з кризою. Серед греків такої думки дотримуються майже всі – 94%. Керівник Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, у принципі, згоден з такою позицією:

«Наша політика заснована не тільки на фіскальній консолідації, а також на структурних реформах для підвищення конкурентоспроможності та інвестиціях. Ось чому Єврокомісія відстоює ідею загальноєвропейського бюджету, що сприяє інвестиціям і зростанню. Тож я можу погодитися з усіма тими, хто каже, що тільки суворі заощадження не вирішать проблеми».

У цілому тільки кожен п’ятий мешканець Євросоюзу вірить, що немає кращої альтернативи затягуванню пасків. Решта втомилася від заходів економії.

 Copyright © 2013 euronews