АНАЛІЗ. Стабільна економічна ситуація у першому півріччі 2013 року та зростання показників у деяких секторах стали основою для подальшого підвищення всіх соціальних виплат. Про це Президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.

«Як мінімум, немає обвалу економіки, ми виконуємо всі наші соціальні зобов’язання, які брали щодо підвищення заробітних плат, пенсій, — усе це враховано в бюджеті, — наголосив він, додавши, що за результатами роботи в першому півріччі спостерігається хоч і незначне, проте послідовне зростання економічних показників. — Перше півріччя ми йдемо десь на рівні минулого року з невеликим покращенням у деяких секторах економіки. А друге півріччя буде кращим, ніж перше».

Як передає слова Президента його прес-служба, таку ситуацію зумовили труднощі у роботі Верховної Ради. «Але ми застосували всі можливості, щоб це не вплинуло негативно на життєдіяльність країни», — підкреслив він.

Окрім цього, Віктор Янукович наголосив на важливості поглиблення співпраці місцевих органів влади з представниками профспілок, громадських організацій, експертів під час вирішення важливих для життєдіяльності регіону питань. «Дослухайтеся до професіоналів і намагайтеся приймати колегіальні рішення в адміністрації. Така співпраця завжди буде корисною. Що ширше коло осіб ви будете залучати до прийняття будь-яких управлінських рішень, то краще», — заявив він.

Також Президент висловив переконання, що залучення представників громадянського суспільства до ухвалення державних рішень дасть позитивний результат, адже вони матимуть інформацію щодо дій влади: над чим вона працює, що намагається зробити.

У цьому контексті важливою є й виважена кадрова політика. Її, на думку глави держави, слід спрямувати на залучення кращих фахівців, професіоналів на всіх напрямках діяльності органів виконавчої влади. «Хотів би, щоб ви вірили у власні сили завжди, прагнули вдосконалюватись, вчились, вивчали досвід інших», — звернувся він до присутніх.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»