Як повідомив голова облдержадміністрації Вадим Меріков, для ремонту всіх доріг в області необхідно понад три мільярди гривень. З обласного бюджету вже передбачено 15 мільйонів і передбачають ще 20. Із державного  бюджету нададуть 170 мільйонів.

Обласна влада розробила програму розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області, якою передбачено співфінансування дорожніх робіт з місцевих бюджетів. Її вже підтримали депутати обласної ради. Активно проводять тендери, до спільної праці долучаються підрядники, підприємці, фермери.

Згідно з програмою, в 15 районах  уже проведено сесії районних рад, на яких ухвалено рішення щодо спрямування коштів для ремонту доріг. Загалом районні міські, сільські, селищні ради цих районів на ремонт доріг уже надали 25 мільйонів гривень.  Проведення сесій із цього питання планують у чотирьох районах області найближчими місяцями.

Як повідомив начальник служби автомобільних доріг у Миколаївській області  Олександр  Антощук, оголошено тендери на виконання дорожньо-будівельних робіт на автомобільних дорогах Н-11 Дніпропетровськ — Миколаїв, Т-15-04 Первомайськ — Новоукраїнка,  Н-14 Олександрівка — Кіровоград — Миколаїв, Т-15-01 Миколаїв — Станіслав — Херсон та Т-15-08 Калинівка — Снігурівка — Березнегувате.

Голови райдержадміністрації на нараді щодо доріг прозвітували про виконання ямкового ремонту на дорогах місцевого значення з використанням бюджетних та позабюджетних коштів. Так, у Єланецькому районі вже проведено ямковий ремонт дороги Р-55 з використанням 10 тонн асфальту. Ямкові роботи частково виконують у Баштанському, Березанському, Братському, Веселинівському, Вознесенському, Врадіївському, Новоодеському, Миколаївському, Первомайському та Снігурівському районах.