Подальша затримка з відновленням співпраці із ключовим кредитором України — Міжнародним валютним фондом — може спричинити негативні наслідки як для фінансової стабільності нашої держави, так і для рівня добробуту громадян, йдеться в коментарі Національного банку про подальшу співпрацю з МВФ.

Відновлення співпраці з фондом та іншими донорами сприятиме збільшенню міжнародних резервів України в 2016 році до 19,6 мільярда доларів, стане позитивним сигналом для інших міжнародних донорів і приватних інвесторів, що позитивно вплине на платіжний баланс і стимулюватиме пришвидшення економічного зростання. «Ми вважаємо життєво необхідним відновлення співпраці з міжнародними донорами, насамперед з Міжнародним валютним фондом», — цитує УНІАН текст документа.

Водночас НБУ вживає заходів для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності, зокрема стриману монетарну політику для зниження інфляції до цільового рівня у 12% на кінець року й валютні інтервенції для пом’якшення надмірних коливань курсу гривні.