Виплату соціальних допомог і пенсій припиняють лише тим переселенцям, які повертаються на окуповані території. Жоден переселенець, який проживає на підконтрольній Україні території, не втратить жодної копійки соціальних виплат, запевняє міністр соціальної політики Павло Розенко.

Із майже 450 тисяч внутрішньо переміщених осіб, списки яких передала СБУ, значна частина переїхала назад на окуповану територію і, згідно з нормативними актами, це підстава для припинення відповідних виплат. «Адже через такі схеми кошти держбюджету потрапляють фактично в руки бойовиків і терористів, слугуючи безпосереднім фінансуванням тероризму. Ми цього не допустимо», — цитує прес-служба відомства слова урядовця.

І не Україна винна у припиненні соціальних виплат. Бо немає механізму виплати пенсій та інших соцвиплат на окупованій території: там немає відділень українських банків, відділень Пенсійного фонду чи казначейства, не працюють українські закони. А механізм відновлення виплат переселенцям у разі їх помилкового призупинення простий і прозорий.