Тамтешній уряд надасть Україні додаткову технічну допомогу обсягом 34,4 мільйона доларів на поліпшення законодавства в напрямі європейських стандартів і на розвиток демократії. Відповідні угоди підписали тоді ще віце-прем’єр-міністр, а нині — Голова Верховної Ради Володимир Гройсман і директор регіональної місії Агентства США з питань міжнародного розвитку в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі (USAID) Джед Бартон.

22 мільйони із загальної суми буде надано на впровадження проектів технічної допомоги для забезпечення розвитку стійкої демократії в Україні, повідомляє УНІАН. Ще 11 мільйонів спрямують на поліпшення антикорупційного та виборчого законодавства, а решту 1,4 мільйона доларів — на збільшення рівня підзвітності уряду України громадськості й дотримання норм верховенства права.

Україна отримає й додаткові 6,6 мільйона доларів для підтримки малих і середніх підприємств місцевою владою. На збільшення обсягів сільгоспвиробництва буде залучено ще 5 мільйонів, а на потенціал приватного сектору економіки уряд США надасть 2,5 мільйона.