З  Континентального кубка в Болгарії збірна України повертається додому в піднесеному настрої:  наша команда виборола  дев’ять медалей різного гатунку.

Єдиним чемпіоном у складі збірної України став Михайло Черкасов ( 100 кг). У півфіналі йому судилося зустрітися зі співвітчизником Антоном Савицьким — чиста перемога за 30 секунд. А вже у вирішальній сутичці Черкасов декласував чемпіона Швейцарії Флавіо Орлика, повідомляє офіційний сайт Федерації дзюдо.

Щодо Антона Савицького, то у втішному турнірі «сітка» знову звела його з українцем — цього разу Дмитром Бережним. Як і в сутичці з майбутнім переможцем турніру, удача знову повернулася до Савицького спиною — перемога Бережного менш ніж за півтори хвилини, а разом з нею і бронзова нагорода.

Хороший шанс зібрати повний комплект медалей був у наших представників у суперважкій вазі: до півфіналу дісталися відразу двоє українців — Андрій Колесник та Олександр Гордієнко, у той час як Яків Хаммо потрапив у бронзовий фінал. На жаль, Андрієві та Олександрові не вдалося поборотися за «золото» — обидва зазнали поразки.

Зате ці спортсмени здобули перемоги в сутичках за бронзові медалі. До слова, Колеснику так само довелося  схрестити зброю зі співвітчизником — у бронзовому фіналі киянин чистою перемогою здолав донеччанина Хамма. Варто відзначити, що нагороджував чемпіона та призерів у ваговій категорії понад 100 кг  українець  маркетинг-директор Європейського союзу дзюдо (EJU), віце-президент Федерації дзюдо України Олександр Нагібін.

Ще дві «бронзи» в актив збірної України додали Анастасія Турчин ( 78 кг ) і Галина Тарасова ( +78 кг). Приємно, що після успішного виступу на молодіжному чемпіонаті Європи дівчата закріпили свій результат нагородами з дорослого турніру.

Таким чином, на Континентальному кубку в Софії збірна України здобула одну золоту, одну срібну та сім бронзових нагород. А наступним міжнародним турніром, де виступлять наші спортсмени, стане «Великий шолом» у Парижі.