Боротьба з корупцією є одним із основних пріоритетів нинішнього уряду. З огляду на це Міністерство юстиції звернеться до європейських інституцій по технічну допомогу у розробці змін до антикорупційного законодавства. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час зустрічі з Головою робочої групи з боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Драго Косом.

Павло Петренко нагадав, що лише за минулий рік державний бюджет недорахував близько 300 мільярдів гривень через величезну корупційну складову, яку активно втілювала у життя минула влада. «Це ті кошти, які заклали до бюджету, але потім їх фактично було розграбовано. Це й стало причиною переддефолтного стану нашої держави. Тому ми були змушені піти на дуже жорсткі заходи у соціальній сфері», — підкреслив міністр. Також міністр юстиції нагадав про пакет законопроектів, поданий урядом до Верховної Ради, що пов'язаний з лібералізацією безвізового режиму з Європейським Союзом. «У цьому пакеті, зокрема, є законопроект про боротьбу з корупцією, в якому ми врахували фактично всі пропозиції GRECO», — цитує слова Павла Петренка прес-служба Міністерства юстиції.

За його словами, відомство звернеться до європейських інституцій по технічну допомогу у розробці змін до антикорупційного законодавства. «Підтримка суспільства дає нам сподівання на те, що ми зможемо безперешкодно ухвалити у Верховній Раді законопроекти, які не є популярними серед чиновників. Зараз — найкращий для цього час», — переконаний міністр.

Голова робочої групи з боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях ОЕСР Драго Кос підкреслив, що боротьба з корупцією має стати пріоритетним напрямом української влади. «Я регулярно приїжджаю до України. І можу сказати, що за час роботи нової влади зроблено більше, ніж за останні 15 років», — додав фахівець. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»