Темної ночі громадянин Російської Федерації  намагався перевезти через кордон близько 5,5 мільйона доларів. Як повідомили у прес-службі  ГУ Міндоходів у Харківській області, посилаючись на начальника Харківської митниці Олега Орлова, свій «скарб»  32-річний  росіянин заховав на дні паливного бака автомобіля  «Toyota Land Cruiser Prado».  Сховище було відокремлено кришкою та прикрито гумовим килимком. Окрім того, перевізник вирішив перетинати кордон у темну пору доби, взявши із собою як пасажирів  дружину та неповнолітню дитину.

Однак ці захисні заходи не допомогли. Чоловік намагався  проїхати через «зелений коридор», але так нервувався, що привернув до себе увагу. Отож фахівці Харківської митниці Міндоходів — співробітники МАПП  Гоптівка, в зону митного контролю якого і в’їхала  вночі «Toyota Land Cruiser Prado», вирішили здійснити ретельний огляд транспортного засобу. І як з’ясувалося, недарма. Серед грошей, виявлених у росіянина, знайшли 50 мільйонів  рублів,  2,7 мільйона  доларів та понад мільйон євро.

Як зазначив начальник Харківської митниці Міндоходів Олег Орлов, за результатами справи складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Іноземну валюту вилучено. І тепер уже правоохоронці з’ясовують, навіщо знадобилася росіянинові така кількість незадекларованих коштів.