Вам доводилося пити каву просто неба під акомпанемент осіннього дощу? Саме з таким незвичним інгредієнтом смакували минулих вихідних улюблений напій у місті Лева, де загальновизнаний антидепресант навчилися культивувати якнайдосконаліше.
Уміють тут, переконані шанувальники цього напою, каву особливо смачну готувати і вишукано гостям подавати. А кому не підходить екстремальний комфорт відкритих терас, той звісно, може насолодитися дивовижною атмосферою львівський кав’ярень: гості із заможних європейських столиць оцінили їх шарм найвищим балом. У численних кафе та ресторанах — аншлаг, вільних місць не знайти. І скрізь різноголосся: чути українську впереміжку з польською, німецькою, англійською.
Така ось дивовижна атмосфера змушує колегу Анджея та його друзів із Ряшева, вибиратися в Україну.
— Це давня європейська культура і гарна традиція, не те, що розрекламоване споживання напою у позбавлених естетики величезних горнятках нашвидкуруч у закладах швидкого харчування! — ділиться Анджей Клімчак. — Ось і тепер попри зайнятість не відмовився заїхати до Львова на філіжанку кави. Бо, окрім насолоди від кавування, гарних вражень від спілкування, неодмінно привезу зі Львова й романтичний фоторепортаж!
Окрім традиційної програми свята, яку не уявити без львівської візитки — дефілювання кавових Короля й Королеви, голосування за найкращу кав’ярню року, яскравої і насиченої концертної програми, майстер-класів, Західноукраїнського чемпіонату бариста — Анджея, як і інших гостей, цікавили новинки цьогорічного фестивалю.
— Головною атракцією нинішнього свята, — розповідає організатор Андрій Сидор, — стала Кавова миля — велопробіг вулицями і площами старого міста. На святі презентували і величезну кавову свічку, яку виготовили на Львівській свічковій мануфактурі, а згодом запалили на головній сцені. А з собою гості мали змогу взяти трохи ексклюзивної суміші із добірних кавових зерен.