Спільна бригада Збройних сил України, Литви і Польщі («ЛитПолУкрбриг»), створена на підставі міжнародного договору, підписаного у вересні 2014 року, досягне операційної готовності 2017-го. Учора міністри оборони Литви, Польщі й України Юозас Олекас, Антоні Мацєревич і Степан Полторак взяли участь у церемонії початку функціонування спільної литовсько-польсько-української бригади у Любліні, де буде її штаб-квартира.

«Звіти, які ми отримали, свідчать про добре зроблену роботу, добру зіграність усіх трьох батальйонів та про високу вірогідність, а можливо, навіть упевненість, що ця бригада досягне операційної готовності наступного року», — цитує Антоні Мацєревича Польське радіо.

Символічно, що бригаду утворюють два члени НАТО — Польща й Литва, а також Україна, яка перебуває під тиском російської агресії.

«Але ми теж розуміємо, що бригада — символ і дуже чіткий сигнал для всіх, хто хоче підірвати мир у Європі. Тому ми теж надаємо великого значення якомога швидшому досягненню операційної готовності, а також діям у межах нашої співпраці», — сказав міністр оборони Польщі.