Нині обласне комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» та ВАТ «Миколаївська ТЕЦ» за показниками енергоефективності входять у десятку кращих підприємств України. Але не збираються на цьому заспокоюватися. Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Євген Гладков підкреслив, що енергозбереження — це питання не тільки профільних підприємств, а й кожної територіальної громади. Це перші кроки реформування як житлово-комунальних підприємств, так і реформування економіки загалом.

Так, на Миколаївоблтеплоенерго заплановано реконструкцію восьми котелень, на яких  замінять 20 застарілих моделей котлів. Нові котли — з коефіцієнтом корисної дії 92%.  Усе обладнання вже оплачено, роботи планують завершити до 1 жовтня. Крім того, буде виведено з експлуатації вісім нерентабельних котелень, які розміщені в підвалах під’їздів. Таке їх розташування порушує всі норми законодавства.  Будинки перепідключать на мережу ВАТ «Миколаївська ТЕЦ».

Заплановано встановити шість лічильників газу на районних котельнях, додатковий насос та утилізатор тепла у котельні на вулиці Білій у Миколаєві.

ВАТ «Миколаївська ТЕЦ» готується до заміни 400  метрів теплотраси на вул. 1-а Лінія. Роботи з енергозбереження тривають і в населених пунктах області. Так, у Первомайську в двох дитячих садочках котельні переводять на електроопалення. Для виконання цих робіт залучають київських та харківських спеціалістів. В Очакові планують ввести в експлуатацію блочні міні-котельні, які можуть працювати на вугіллі та інших альтернативних видах палива.