Для вдосконалення їхньої роботи в головному управлінні Пенсійного фонду в Києві 20 травня 2014 року стартував перший етап масштабного соціологічного опитування відвідувачів громадських приймалень, що охопив усі десять міських районних управлінь.

Протягом місяця кожен відвідувач приймалень зможе заповнити анкету, в якій визначить реальний стан надання послуг в столичних органах Пенсійного фонду. Результати опитування представлять громадськості до 30 червня цього року. Та вже є результати опитування за перший тиждень: загалом відвідувачі задоволені консультаціями працівників. Пенсіонери відзначають передусім доброзичливість і зменшення часу очікування в чергах.

Нагадаємо, що на обліку в Києві перебувають 686 тисяч цивільних пенсіонерів та майже 65 тисяч військових. Середній розмір пенсії на  1 травня 2014 року становив: цивільних — 1967 гривень, військових — 3270,31 гривні.

На виконання Закону «Про індексацію грошових доходів» та згідно з порядком їх проведення, у травні було проведено індексацію пенсій. Усього на виплату спрямовано майже 8 мільйонів гривень. Середній розмір виплаченої індексації становить близько 30 гривень. Проводили її окремим непрацюючим категоріям громадян. Не підлягають індексації соціальні пенсії та пенсії, основний розмір яких не досягає прожиткового мінімуму, що на сьогодні становить 949 гривень.

Крім того, у травні забезпечено доплату до пенсії членам сімей Небесної Сотні. Таких у Києві 8. Розмір виплати становить 5 тисяч гривень на сім’ю. Ці виплати проведено за квітень і травень цього року.

Управління ПФ у районах столиці забезпечують виплати пенсій літнім людям, які переїхали з Автономної Республіки Крим та Севастополя. Нині до столичних органів Пенсійного фонду Києва звернулось 429 переселенців, із них 409 — щодо виплати пенсій за новим місцем проживання. Уже взято на пенсійний облік 408 осіб.

Крім того, з 25 березня 2014 року щоденно (у вихідні та свята) спеціалісти районних управлінь чергують у Міському координаційному центрі з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням та життєзабезпеченням жителів Автономної Республіки Крим (Київ, вулиця Комарова, 7). Найгостріше питання, яке турбує цих літніх людей: «Коли і як одержати пенсію?»

Завдяки спільним зусиллям органів ПФ, центру зайнятості, органів соціального захисту і державної міграційної служби вдалося налагодити своєчасну оперативну допомогу одному з переселенців з Криму в переоформленні пенсії, тимчасовій реєстрації, забезпеченні житлом.

Головне управління Пенсійного фонду України в Києві й надалі готове надавати громадянам допомогу і підтримку з питань пенсійного забезпечення.